Durft u iemand aan te spreken op ongewenst gedrag?

 

Iemand aanspreken op ongewenst gedrag is voor héél veel mensen een groot probleem! Maar als je het niet doet, heb je in de meeste gevallen alleen jezelf ermee, want jij stoort je aan dat gedrag en dus heb jij een probleem!

Ik merk dat medewerkers moeite hebben om hun collega’s aan te spreken als deze ongewenst gedrag vertonen maar zeker richting hun leidinggevende vanwege de machtsongelijkheid. Dit gaat niet alleen over seksuele intimidatie en seksueel overschrijdend gedrag maar over alle vormen van ongewenst gedrag.

We zijn het er allemaal al decennia over eens dat een open cultuur tot betere prestaties leidt, maar blijkbaar is het toch moeilijker dan gedacht en ontbreekt dus vaak, terwijl men wel zegt maar zeker denkt dat er een open cultuur is en aanspreekpunten zijn.

Een veilige werkomgeving is belangrijk voor de communicatie onderling. De communicatie is gericht op samenwerking en niet alleen het uiten van kritiek en schuld. Veranderen kunnen we de ander niet, dat kan hij/zij alleen zelf, maar we mogen de ander wel aanspreken op zijn of haar gedrag. Zo moeilijk is het toch niet? Het is een fascinerend vraagstuk waarom het zo vaak niet lukt?

Deze criteria zorgen hiervoor; Angst, Faalangst, Bang om de ander te kwetsen, Je maakt je zorgen, Uitstellen, Onzekerheid, Het voelt ongemakkelijk en wordt veroorzaakt door 1 ding; gebrek aan zelfvertrouwen!

Zelfvertrouwen is een essentiële voorwaarde om iemand aan te durven spreken op gedrag!

Vraag om hulp bij een leidinggevende of de vertrouwenspersoon als jij het moeilijk vindt om iemand aan te spreken op zijn/haar ongewenste gedrag.